top of page

X. Színházi Olimpia

Bábművészeti Világtalálkozó

 A 2022/2023-as évadban fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Miskolci Csodamalom Bábszínház is aktív részese ennek a világraszóló eseménynek. Bábszínházunk számos hazai, határon túli magyar és külföldi bábszínházat, bábost és szabadtéri produkciót lát vendégül, művészeink továbbképzéseken vehetnek részt és saját produkciókat is utaztatunk az ország számos pontjára.

Többek között április 16-án a X. Színházi Olimpia megnyitóján bemutatkozik az Ars Sol Luna – Bosch projekt című produkciónk.

A negyedévente jelentkező felnőtt bábszínházi sorozatunk következő eseményeként április 17-én vendégül látjuk a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem: Bennem a létra című produkcióját.

A „Karagöz” című tradicionális görög árnyjáték előadásunk meghívást kapott a 2023. április 19-23 között Pécsett megrendezésre kerülő II. Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál és Kiállításra.  

Écsi Gyöngyi, határon túli magyar bábos – mesemondó május 11-12-én lesz vendégünk.

Duda Paiva a világhírű holland bábművész társulata érkezik hozzánk május közepén.

A gyereknapi és pünkösdi kiemelt hétvégék mellett május és június hónap folyamán fel-feltűnnek vendégelőadók, utcai bábos produkciók is.

Az idén 2023. június 4-én tartandó „Csodamalom Zárogató” elnevezésű családi fesztiválunk programja szakmánk hazai és külföldi kiválóságaiból tevődik össze.

SZO logo.jpg
Duda Paiva.jpg

Bábelőadások

...nem csak gyermekeknek!

asl.jpg

Utcai produkciók

Színház az egész város!

asl.jpg
bottom of page