top of page

jún. 18., V

|

Miskolci Csodamalom Bábszínház

Apák napi Bábszínház

Jose Manuel Valbon Gil (POR) - Dom Roberto Roberto di Lernia (I) - Fausto Barile Független Bábosok Találkozója - 10.Színházi Olimpia - Bábművészeti Világtalálkozó - Szervusztok Pajtikák

Apák napi Bábszínház
Apák napi Bábszínház

Mikor és hol?

jún. 18. 10:30

Miskolci Csodamalom Bábszínház, Miskolc, Kossuth Lajos utca 11, 3525 Hungary

Leírás

🥁A FÜGGETLEN BÁBOSOK TALÁLKOZÓJA FOLYTATÓDIK🥁

📣Ismét világhírű produkciók Miskolcon!📣

🎭Az olasz Roberto di Lernia különleges hordó bábszínháza és a portugál Jose Manuel Valbon Gil tradicionális vásári kesztyűs bábjátéka a Miskolci Csodamalom Bábszínházban!

⏰10:30

🛢️ROBERTO DI LERNIA: FAUSTO BARILE ,,HORDÓ FAUST”

bohóc előadás (Olaszország)

Mindannyian átéltük már gyomrunkban a gondolatok, félelmek, hangulatok és érzelmek forrongását. Fausto a szemünk előtt nyitja ki nagy hasát: kigombolja a kabátját, sőt még az ingét is, hogy feltárja hatalmas bendője tartalmát előttünk. Mi lakozik ott? Egy színpad? Még világítás is van? És az előadás? Mindjárt kezdődik! Világszámok, hétköznapi események, káprázatos mutatványok – ezek láthatók a Belső Színházban. Jónás három napig volt a bálna gyomrában. Fausto csak néhány percre ejt rabul bennünket. Elrepít a világ egy kis eldugott zugába és onnan mutat nekünk egy másik, apró valóságot.

Játssza: Roberto di Lernia

⏰11:15

👐🏻S.A.MARIONETAS - JOSE MANUEL VALBON GIL: TEATRO DOM ROBERTO

vásári kesztyűs bábjáték (Portugália)

A vásári bábjáték eredete az európai hagyományokban a 18. századi olasz Commedia dell 'Arte-ig kutatható vissza és nagyon valószínű, hogy a keleti kultúrák nagy hatással voltak európai fejlődésére. José Manuel Valbon Gil-nek és a Teatro Dom Roberto Marionettszínháznak fontos célja a Dom Roberto vásári bábjáték kulturális örökségének megőrzése, hiszen abban a kiváltságban volt részük, hogy ismerhették António Diast, a vásári bábjátszás egyik utolsó nagymesterét és az ő személyes útmutatásai alapján újraalkothatták három eredeti darabját: Az ördögi borbélyt, A bikaviadalt és A szellemek várát.

Játssza: Jose Manuel Valbon Gil

A két produkció megtekintése 500 Ft.

Jegyvásárlás és további információk:

☎️+3670 215 8984

✉️ jegy@csodamalom.hu

vagy online: https://www.jegy.hu/program/fuggetlen-babosok-talalkozoja-miskolci-csodamalom-babszinhaz-149535?q=f%C3%BCggetlen+b%C3%A1bosok+tal%C3%A1lkoz%C3%B3ja+-+miskolci+csodamalom+b%C3%A1bsz%C3%ADnh%C3%A1z&sgtype=pfprogram

🎭Az esemény a 10. Színházi Olimpia keretein belül valósul meg.🎭

Share this event

bottom of page