top of page

jún. 11., V

|

Miskolc Zoo

Bábszínház az állatkertben

Miskolc Zoo 40 - Miskolci Csodamalom Bábszínház 30

Bábszínház az állatkertben
Bábszínház az állatkertben

Mikor és hol?

2023. jún. 11. 10:30

Miskolc Zoo, Miskolc, Csanyik-völgy, 3535 Hungary

Leírás

A 40 éves Miskolci Állatkert és a 30 éves Miskolci Csodamalom Bábszínház közös családi programsorozata a nyár folyamán minden vasárnap 10:30-tól egy-egy kiváló bábelőadással lepi meg az állatkertbe látogató családokat.

Az első alkalommal a Miskolc Zoo színpadán fellép Ivan Gontko szlovák marionettista-verklis, és Nizsai Dániel - Pulcinella éneke című paravános vásári bábjáték.

IVAN GONTKO: VERKLI

Ivan Gontko szlovák bábművész, színész, dramaturg, „utcai orgona mester”, kulturális rendezvények szervezője. 1986 óta tagja a Bábszínház, ma a nyitrai K. Spišák Régi Színház együttesének és alapító tagja a Teatro Tatronak. 1999 óta tagja az UNIMA szlovákiai szekciójának, 2007-től 2019-ig pedig annak elnöke. Ő az első szlovákiai verkli játékos, aki 2010-ben visszahozta a szlovákiai utcákra a verklizés hagyományát. A 2014-ben alapított Szlovákiai Utcai Orgonások Szövetségének elnöke és az Utcai Orgonások Európai Szövetségének alelnöke.

https://www.youtube.com/watch?v=fh2lCd5lZSQ

ILLABEREK BÁBSZÍNHÁZ: PULCINELLA ÉNEKE Vásári bábjáték

Pulcinella imádja az életet. Úgy, ahogy van. Már az is boldoggá teszi, ha énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Csak akkor gyújthat új nótára, ha már sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is... Játékos és tréfás kalandjaihoz mindenkit társul hív háromtól kilencvenhárom éves korig.

Az előadás hossza 40 perc.

Játssza:: Nizsai Dániel

youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=1Qnl5fGeAVU

A produkciókat a 10. Színházi Olimpia - Bábművészeti Világtalálkozó - Szervusztok pajtikákák! támogatja.

Share this event

bottom of page